پوهنمل محمد علم عدیل آمر مجله علمی (ژورنال)

درجه تحصیل: ماستر
رتبۀ علمی: پوهنمل
پوهنتون: پوهنتون جوزجان/ افغانستان
شمارۀ تماس: 0093766414345
ایمیل آدرس:  m.alam.adeel@ut.ac.ir/ malamadeel138@gmail.com

محمدعلم عدیل فرزند چاری در سال 1364 در یک خانواده دهقان و متدین در قریه چقمه­چقور ولسوالی قوش­تپه ولایت جوزجان دیده به جهان گشود. موصوف دروس ابتدائی را نزد علمای محل فرا گرفت و برخی از کتب ابتدائی علم صرف و نحو را در مدرسه چقمه چقور نزد الحاج مولوی محمد اسحاق حقانی فرا گرفت. استاد عدیل مکتب را تا صنف هشتم در لیسه ابوزبیر (رض) واقع قریه متذکره ادامه داده، از صنف نهم وارد لیسه ابن یمین در شهر شبرغان مرکز ولایت جوزجان گردید. ایشان در سال 1386 با اخذ 91% نمره از لیسه ابن یمین فارغ شد. در این سال به امتحان عمومی کانکور شرکت نموده با اخذ 256 نمره به پوهنحی حقوق و علوم سیاسی پوهنتون البیرونی راه یافت. موصوف سال اول تحصیلی خویش (1387) را به دلیل مشکلات اقتصادی تأجیل اخذ نمود؛ ولی دوباره در سال 1388 به منظور ادامه تحصیل مجدداً به پوهنځی یادشده شامل گردید و در سال 1391 با اخذ 85% از دیپاتمنت اداری و دیپلوماسی این پوهنحی به درجه لیسانس فارغ التحصیل گردید. استاد عدیل بعداز دریافت سند فراغت از پوهنتون البیرونی برای مدتی با مؤسسه تحصیلات عالی خصوصی امیر علی شیر نوایی واقع شهر شبرغان مرکز ولایت جوزجان به حیث استاد همکاری نمود. استاد موصوف در سال 1392 با شرکت در امتحان رقابتی بست کادر علمی دیپارتمنت اداری و دیپلوماسی پوهنحی حقوق و علوم سیاسی پوهنتون فاریاب در این دیپارتمنت به حیث استاد با درجه علمی نامزد پوهیالی استخدام شد. ایشان بعداز ارتقا به رتبه علمی پوهیالی و چهار سال خدمت بالفعل در این دیپارتمنت، در سال 1396 با استفاده از یک بورسیه تحصیلی عازم تهران شده، دوره ماستری را با شماره دانشجویی 210396086 در رشته حقوق عمومی پوهنحی حقوق و علوم سیاسی پوهنتون تهران آغاز و در سال 1398 با کسب معدل کل 18.56 (92.8 فیصد) نمره به پایه اکمال رسانده، از این پوهنتون فارغ التحصیل گردید.

استاد عدیل پایان ماستری را در اول دلو 1398 با اخذ 19.5 نمره با درجه عالی دفاع نمود؛ ولی بنابر شیوع ویروس کرونا (کووید 19) و اعلام قرنطین عمومی در ایران بدون دریافت سند ماستری به کشور عودت نموده مسئولیت علمی و اداری خود را در پوهنحی حقوق و علوم سیاسی پوهنتون فاریاب به عهده گرفت. بعداز پایان قرنطین عمومی در ایران، در تابستان 1399 عازم تهران شد و سند ماستری خود را طی مراحل نموده به وطن بازگشت. موصوف بعداز عزیمت از جمهوری اسلامی ایران، براساس سند ماستری به رتبه علمی پوهنیار ترفیع نمود.

استاد موصوف براساس حکم شماره 670 مؤرخ 12/1/1444 هـ ق مقام محترم وزارت تحصیلات عالی از دیپارتمنت اداری و دیپلوماسی پوهنحی حقوق و علوم سیاسی پوهنتون فاریاب به دیپارتمنت اداره و دیپلوماسی پوهنحی حقوق و علوم سیاسی پوهنتون جوزجان تبدیل و از 6 سنبله 1401 بدینسو در این پوهنتون مصدر خدمت به فرزندان وطن می‌باشد. اخیراً به اساس پیشنهاد ریاست محترم پوهنتون جوزجان و طی حکم شماره 3610 مؤرخ 16/4/1445 هـ ق مقام محترم وزارت تحصیلات عالی در بست سوم به حیث آمر مجله علمی (ژورنال) پوهنتون جوزجان مقرر و در خدمت استادان و محققین محترم قرار دارد.

پایان نامه‌ها
لیسانس: مقایسه قوه مجریه انگلستان و امریکا
ماستری: بررسی تطبیقی جایگاه شوراهای محلی در نظام حقوقی افغانستان و ایران

مقالات بین المللی