معرفی مختصر دیپارتمنت حفاظت محیط زیست

تاریخچه دیپارتمنت

برای اولین بار دیپارتمنت محیط زیست و اداره حوازه در سال 1387 هـ . ش به منظور تربیه متخصصین آگاه و کار آزموده در عرصه های مختلف محیط زیستی ، پیشبرد و مدیریت درست حوادث طبیعی و غیر طبیعی به مثابه عنصر تکامل دهنده طراحان و پلان گذاران محیط زیستی کشور در چوکات پوهنځي زمین شناسی پوهنتون کابل اساس گذاشته شد.

دیپارتمنت محیط زیست و اداره حوادث در سال 1391 رسمآ از بدنه پوهنځي زمین شناسی جدا و به صورت مستقل تحت نام پوهنځي محیط زیست به سه دیپارتمنت فارغده در چوکات پوهنتون کابل ایجاد گردید.

دیپارتمنت حفاظت محیط زسیت در سال 1392 هـ . ش برای بار اول در سطح پوهنتون جوزجان بنا بر پیشنهاد رسمی پوهنځي انجنیری جیولوجی و معادن توسط وزارت محترم تحصیلات عالی در چهارچوب این فاکولته منظور گردید.

این دیپارتمنت دوشا دوش دیپارتمنت حفاظت محیط زیست پوهنځي محیط زیست پوهنتون کابل و استفاده مشترک از یک کریکولم ، مفردات و مواد درسی فعالیت می نماید.

در دیپاتمنت حفاظت محیط زیست پروگرام های درسی مانند سایر دیپاتمنت های انجنیری جیولوجی و معادن، به صورت منظم تجدید شده و انواع مختلف کار های علمی و عملی به نحوه بهتر انجام داده می شود و مطابق به این پلان درسی، محصلان لکچر های مضامین پوهنتون شمول، اساسی و اختصاصی را در طول هشت سمستر به صورت تئوری و عملی با پراجکتور ، تجارب عملی را در زمان انجام تطبیقات و سپری نمودن پرکتیک ها و سیر علمی در موسسات تولیدی فرا می گیرند.

این دیپارتمنت دارای پنج بست کادری بوده که از چهار تن اعضای کادری علمی یک تن سویه ماستری و سه تن به سویه لیسانس با رتبه های علمی پوهنمل و نامزد پوهنیار ایفأ وظیفه می نمایند و یک بست دیگر این دیپارتمنت جهت اشباع سازی بست ها به اعلان سپرده شده است.

این دیپارتمنت به دلیل کمبود اعضای کادر علمی و عدم موجودیت صنوف و مواد درسی تا سال 1397 نتوانسته بود محصل جذب کند، ولی خوشبختانه با همان امکانات دست داشته وقت مصمم بر این شد که برای بار نخست در سال 1397هـ..ش از طریق آزمون ملی کانکور محصل جذب نماید و به اساس پیشنهاد به کمیته محترم امتحانات کانکور وزارت تحصیلات عالی در سال 1397 به تعداد 70 تن محصل جدیدالشمول با ترکیب ( 42 تن ذکور و 28 تن اناث ) به این دیپارتمنت معرفی و مصروف فراگیری دانش در این رشته تحصیلی گردید، که خوشبختانه در سال 1398 نیز به تعداد 70 تن محصل با ترکیب ( 61 تن ذکور و 9 تن اناث) ، در سال 1399 نیز به تعداد 70 تن محصل به این دیپارتمنت با ترکیب ( 45 تن ذکور و 25 تن اناث) معرفی گردید، در سال 1400 هـ . ش نیر به تعداد 70 تن محصل با ترکیب ( 45 تن ذکور و 25 تن اناث) ، در سال 1401 به تعداد 56 تن ذکور و در سال 1402 به تعداد 58 تن ذکور از طریق آزمون ملی سرتاسری تانکور معرفی گردید که مصروف فراگیری دانش مسلکی در رابطه به مسایل محیط زیستی می باشند.

دیپارتمنت حفاظت محیط زیست پوهنځي انجنیری جیولوجی و معادن افتخار دارد که سه دور کادر های علمی و دانش آموخته گان خویش را تقدیم جامعه نموده که در دوره اول فارغین این دیپارتمنت به تعداد 22 تن ( 14 تن ذکور و 8 تن اناث)  ، در دور دوم فارغین این دیپارتمنت به تعداد 26 تن و در سومین دور 23 تن ذکور از این دیپارتمنت فراغت حاصل نمودند.

دیدگاه دیپارتمنت حفاظت محیط زیست

دیپارتمنت حفاظت محیط زیست پوهنځي انجنیری جیولوجی و معادن پوهنتون جوزجان در نظر دارد تا از طریق تدریس، تحقیق و عرضه خدمات به عنوان یکی از بهترین و موثر ترین دیپارتمنت در سطح کشور باشد.

مأموریت دیپاتمنت حفاظت محیط زیست

دیپارتمنت حفاظت محیط زیست پوهنځي انجنیری جیولوجی و معادن پوهنتون جوزجان برای نسل آینده و جوانان کشور زمینه تحصیل در بخش محیط زیست را فراهم می سازد تا محصلان از این طریق اهداف تحصیلی و مهارت های ضروری عصر کنونی را کسب نموده و از این طریق مصدر خدمت به کشور گردند.

اهداف دیپارتمنت حفاظت محیط زیست

  1. تربیه کادر های علمی و مسلکی در رشته محیط زیست ؛
  2. رشد و ارتقای کیفیت تحصیلات عالی به منظور تقویه سرمایه بشری با فعالیت های علمی، تحقیقی جهت رشد اقتصادی و اجتماعی ؛
  3. آموزش مهارت های علمی - تحقیقی برای کادر های متخصص ؛
  4. ارایه خدمات تحصیلی با کیفیت با در نظر داشت نیاز محصلان و بازار کار ؛
  5. ایجاد اداره سالم، پاسخگو و شایسته سالار ؛
  6. ایجاد و توسعه امکانات و تسهیلات برای اجرای تحقیقات علمی کاربردی ؛
  7. طرح و تطبیق پلان های کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت به منظور آموزش و ارتقای سویه کادر های علمی و تحقیقی ؛
  8. سازمان دهی و برگزاری محافل علمی ( کنفرانس ها، سمینار ها و ورکشاپ ها) ؛
  9. توسعه و نو سازی دوامدار برنامه های درسی مطابق نیازمندی های جامعه و استفاده از شیوه های فعال، موثر و معاصر تدریسی ؛
  10. فراهم آوری وسایل تحصیل ( کتاب ها، مواد درسی و تجهیزات ) ؛
  11. تأمین دسترسی کامل به تحصیلات عالی با کیفیت معیاری ؛
  12. ایجاد نظم و دسپلین اکادمیک در جریان تدریس ؛
  13. ایجاد و تحکیم روابط متقابل با نهاد های علمی و اکادمیک داخلی و خارجی