بیوگرافی محترم داکتر عتیق الله نبی زاده معاون مالی و اداری پوهنتون جوزجان
محترم داکتر گل خان مشهور به داکتر عتیق الله نبی زاده در سال ۱۳۷۳ هـ . ش در قریه ی حیدرآباد ولسوالی فیض آباد ولایت جوزجان و در یک خانواده ی متدین، دین دوست و مجاهد پرور، دیده به جهان گشود. ایشان در سال ۱۳۸۰ هـ . ش دروس ابتدایی علوم دینی خویش را نزد امام مسجد قریه ی آبایی شان، آغاز و در ادامه، دروس علوم عصری را در مکتب متوسطه ی قریه ی حیدرآباد فرا گرفته و بعد از اتمام دوره ی تعلیمات ابتدایی از مکتب فوق الذکر به لیسه ی شاه سلیم بابا، تبدیل گردیده و تعلیمات خود را بر علاوه ی پیشبرد دروس دینی، در بخش لیسه نیز تکمیل نمود.
محترم داکتر عتیق الله نبی زاده ، بنابر علاقه مندی که در بخش طبابت داشت؛ بعد از ختم دوره ی لیسه، جهت فراگیری تحصیلات عالی، در امتحان کانکور اشتراک نموده به رشته ی «نرسینگ عالی» راه یافت. وی بعد از تکمیل دوره ی تحصیلات در بخش نرسینگ عالی، در شفاخانه های «ابوعلی سینای بلخی»، «مولانا جلال الدین بلخی» و «آفتاب» با فعالیت های چشمگیر، مصدر خدمت به جامعه گردید.
موصوف بنابر تشویق خانواده، اساتید و متخصصان بخش طب، در امتحان کانکور پوهنتون های خصوصی جهت نیل به تحصیلات عالی در بخش طبابت شرکت کرده و با کسب نمره ی عالی، شامل رشته ی «طب معالجوی» در پوهنتون رهنورد گردید. ایشان، پس از چند سال به کشور پاکستان، سفر نموده و در شفاخانه ی «سیتی اینترنشنال هاسپیتال» کویته، نزد متخصصان، به کارهای عملی خود پرداخت. وی پس از گذراندن مدتی در کویته، به شهر کراچی پاکستان سفر کرده و در کنار ارائه ی خدمات صحی، به کسب دانش طبابت ادامه داده، همچنین علوم دینی خود را در دارالعلوم «معارج العلوم» شهر کراچی پاکستان به اتمام رسانید. ایشان، پس از گذشت چند سال، دوباره به وطن بازگشت و در شهر مزار شریف، در بخش طبابت به خدمت مردم و جامعه ی خود مبادرت ورزید.
قابل ذکر است که محترم داکتر عتیق الله نبی زاده، در طول مدتی که مشغول فراگیری دروس در دوره های تعلیمی و تحصیلی خود بود، فعالیت های جهادی خویش را نیز در مقابل اشغال امریکا به صورت مخفیانه، با جان و مال خود ادامه داد. موصوف، در نتیجه ی تعقیب و پیگیری نیروهای خارجی و استخبارات وقت، تحت تعقیب قرار گرفته و دستگیر شد؛ اما، با پادرمیانی بزرگان اقوام و مردم متدین، از بند رها گردید. ایشان، بعد از مدتی، به صورت آشکار در صف مجاهدین امارت اسلامی به سرکرده گی «مفتی محمد نعمان طیب»، «مولوی احمدشاه عبیده»، «شهید قاری محمد رسول رفعت» و «مولوی عبدالسلام انس» شجاعانه در جهاد علیه اشغال امریکا به فعالیت و ایستاده گی ادامه داد.
محترم داکتر عتیق الله نبی زاده، به دلیل فعالیت های برجسته یی که از خود نشان داده بود، از سوی بزرگان امارت اسلامی افغانستان به عنوان آمر عمومی صحی ولسوالی فیض آباد تعیین و معرفی شد. وی به مدت دو سال در این سمت به ارائه ی خدمات صحی از جمله، فراهم سازی کمک های صحی و امکانات برای مجاهدین و مردم رنجدیده ی آن ولسوالی پرداخته و از این طریق مصدر خدمت به جامعه گردید.
همچنان ایشان، به دلیل فعالیت های گسترده و ارزنده یی که از خود نشان داده بود از سوی بزرگان امارت اسلامی، مورد تقدیر و تحسین قرار گرفته و مسؤولیت های بیشتری به او واگذار شد. سپس وی به عنوان مسؤول امور صحی ولسوالی های آقچه، فیض آباد، مردیان، منگجیک، قرقین، خماب و خانقاه منصوب گردیده و خدمات صحی را برای مجاهدین و مردم این ولسوالی ها ارائه نمود که در حین انجام وظیفه، از ناحیه ی زانو نیز زخمی شد. با وجود اینکه جراحت زانوی او به طور کامل التیام نیافته بود، با دعوتی از جانب مسؤولین امارت اسلامی، جهت اشتراک در یک ورکشاپ، رهسپار کشور پاکستان شد. موصوف، پس از ارائه ی گزارش از فعالیت هایش و در نتیجه ی ارزیابی یی که توسط مسؤولان امارت اسلامی صورت گرفت، عضویت کمیسیون صحت را در زون شمال غرب به دست آورده و چندین سال در سمت جدید خود به ارائه ی خدمات صحی به مجاهدین و مردم پرداخت.
پس از ایجاد اداره ی تحصیلات عالی در کشور به مسؤولیت جناب «شیخ عبدالباقی حقانی» و با مشوره ی بزرگان و مسؤولان اداره ی صحت و اداره ی تحصیلات عالی، داکتر عتیق الله نبی زاده، به عنوان معاون تحصیلات عالی حلقه ی زون شمال غرب، تعیین و معرفی شده، به فعالیت های خود در این زمینه، ادامه داد. پس از یک سال، ایشان از سوی محترم شیخ عبدالباقی حقانی، سرپرست پیشین وزارت تحصیلات عالی، به عنوان رئیس تحصیلات عالی حلقه ی زون شمال غرب منصوب گردیده و به مدت چهار سال در ولایات مختلف این زون، از جمله: جوزجان، سرپل، فاریاب، بادغیس و غور، به فعالیت های علمی و فرهنگی ادامه داد. در این مدت، کشور عزیزمان افغانستان، توسط مجاهدین و مردم غیورش، به فضل و رحمت خداوند متعال از اشغال خارجی ها به سرکرده گی امریکای سفاک، آزاد شده و فتح نصیب مردم افغانستان شد.
پس از فتح کامل افغانستان، داکتر عتیق الله نبی زاده، به عنوان نماینده ی خاص وزارت تحصیلات عالی در پوهنتون دولتی و پوهنتون های خصوصی ولایت جوزجان، تعیین و معرفی شده و به مدت دو سال در این سمت ایفای وظیفه نمود. سپس به عنوان معاون مالی و اداری پوهنتون جوزجان، تعیین گردیده و هم اکنون نیز در این سمت، مشغول خدمت به وطن و مردمش میباشد.