دیپارتمنت زبان و ادبیات دری

دیپارتمنت زبان و ادبیات فارسی دری

تاریخچة دیپارتمنت زبان وادبیات فارسی دری

ایجاد دیپارتمنت زبان  و ادبیات دری در چارچوب دانشکدة تعلیم و تربیة‌ پوهنتون جوزجان و مطابق به امر وزارت محترم تحصیلات عالی کشور به اساس ضرورت ها بوده است لذا در قطار سایر دیپارتمنت های فارغده دانشکدة تعلیم و تربیة پوهنتون جوزجان در سال ۱۳۹۲ ایجاد و در سال ۱۳۹۳ رسماً شروع به فعالیت های علمی-اکادمیک نمود. بناً دیپارتمنت مذکور افتخار دارد با ایجاد آن در چوکات تعلیم و تربیة پوهنتون جوزجان کادر های مسلکی را به جامعه غرض رفع نیازمندی های جامعه و رشد فرهنگ و کلتور مردم خویش تقدیم نماید. فعلاً محصلان این دیپارتمنت با سپری نمودن امتحان کانکور از ولایات مختلف جذب گردیده اند، مصروف آموزش و فراگیری تعلیم و تحصیل می باشند. این مسؤولیت بالوسیله سه تن استادان مسلکی و ۲۳۷ تن دانشجویان پسر و دختر در هشت صنف پیش برده می شود.

دیپارتمنت زبان وادبیات فارسی دری از زمان ایجاد تا حال، پنج دور از دانشجویان خویش را از مقطع لیسانس، به عنوان کادرهای متخصص در این رشته، فارغ داده و به جامعه تقدیم داشته است. فارغان این دیپارتمنت  در پوهنتونها، دارالمعلمین ها، مکاتب دولتی و غیر دولتی مصروف ایفای وظیفه مقدس معلمی به وطن و هموطنان خود اند که، باعث افتخار دیپارتمنت زبان و ادبیات دری و استادان این دیپارتمنت می باشند.

دیدگاه و مأموریت

دیدگاه

دیپارتمنت زبان و ادبیات فارسی دری در نظر دارد تا از طریق تدریس، تحقیق و برپایی محافل ادبی تا با تربیة کادرهای جوان و مسلکی، رشتة ادبیات را در جامعه رشد داده و به حیث مرکز ثقل ادبی در پوهنحی و پوهنتون شناخته شود.

مأموریت

دیپارتمنت زبان و ادبیات فارسی دری می­کوشد تا با فراهم سازی زمینه های مناسب آموزشی، به تربیة کادرهای جوان و مسلکی در رشتة زبان و ادبیات فارسی دری پرداخته و آنها را به حیث انکشاف­دهنده­گان این رشته در جامعه معرفی نماید.

باور ها

دیپارتنت زبان و ادبیات دری باور دارد که:

  • تمام محصلان می توانند بیاموزند.
  • هر دانشجو منحیث یک فرد با شخصیت دارای احساسات، عواطف، موقف اجتماعی، نیازمندیها می باشد.
  • ارزیابی هایکه صورت می گیرد، محصلان را فرصت  می دهد، تا خود شان را برای موفقیت های بیشتر برای آموزش آماده سازند.
  •  تعلیم و تحصیل  کلیدی است  برای فرصتها و بیداری جامعه.
  • محیط سالم آموزشی و امنیت  دلیل خوبی برای موفقیت های محصلان می باشد.
  • محصلان نه تنها ضرورت به فهم دقیق و انکشاف مهارتهای شان  دارند، بلکه ضرورت دارند تا دانش و درک شان را از آموزش برای رفاه اجتماع و وطن به کار ببرند تا باعث حل مشکلات جامعه و مردم شوند.
  • آمریت دیپارتمنت باید توجه عمیق به جوانب مختلف آموزش (آموزش محصلان، آموزش استادان و...)داشته باشد.
  • انکشاف کیفیت درسی در دیپارتمنت  مقدم بر همه چیز در نزد آمریت دیپارتمنت می باشد.

رسالت

فراهم آوری زمینه تحصیلات عالی باکیفیت در رشته زبان و ادبیات دری برای تمامی کسانیکه واجد شرایط علمی و اکادمیک اند و بعد از فراغت توان ارائه تدریس، تحقیق و خدمات باکیفیت را داشته و در رشد زبان و ادبیات دری، انکشاف وضع فرهنگی- اجتماعی، وحدت ملی و ثبات درافغانستان سهم گرفته بتوانند. همچنان برای برآورده ساختن ضرورت های تحصیلی، فرهنگی-اجتماعی و تکنالوژیکی جامعه ما جایگاه مناسب خویش را در ردیف زبان های دیگر کشور ایفا نماید.

تعداد دانشجویان

دانشجویان دیپارتمنت زبان و ادبیات فارسی دری در حال حاضر در هشت صنف جداگانة پسرانه و دخترانه مصروف ادامة تحصیل خود می­باشند. جدول زیر فراوانی تعداد دانشجویان این دیپارتمنت را به شمول صنف اول که به تازه­گی از طریق امتحان کانکور معرفی شده است، نشان می­دهد:

محصلان موجود دیپارتمنت زبان و ادبیات فارسی دری از بابت سال تحصیلی ۱۴۰۲

 

شماره

 

 

صنف

 

 

دختران

 

 

پسران

 

مجموع

 

۱

اول

۶۰

۶۰

۱۲۰

۲

دوم

۱۸

۱۸

۳۶

۳

سوم

۲۲

۱۸

۴۰

۴

چهارم

۲۶

۱۵

۴۱

مجموع

۲۳۷