معرفی دیپارتمنت انجنیری نفت و گاز

تاریخچه مختصر دیپارتمنت

دیپارتمنت انجنیری نفت و گاز هم زمان انتقال انستیتوت معادن و صنایع در سال 1372 هـ.ش از ولایت بلخ به جوزجان در ترکیب آن انستیتوت موجود بوده و با این تغییر نیز محل مجددآ شروع به فعالیت نمود، که اولین آمر این دیپارتمنت محترم دیپلوم انجنیر محمد محسن عزیزی بوده.

دیپارتمنت انجنیری نفت و گاز در آن زمان با وجود کمبود استاد، صنوف درسی و دیگر امکانات توانست برای اولین بار (2) تن را در سال 1378 هـ.ش فارغ و به جامعه تقدیم نماید. دیپارتمنت نفت و گاز در مجموع طی بیست و یک دور فراغت به تعداد (506) تن جوان را فارغ و به صفت کادر های علمی تخصصی – مسلکی به بازار کار معرفی نموده که از جمله (403) تن ذکور و (103) تن اناث می باشد. برای فعلا هشت گروپ یعنی از صنف اول الی چهارم به تعداد (223) تن محصلان شامل پروسه فراگیری دروس است که (189) ذکور و (34) تن آن را اناث تشکیل می دهد.

برای فعلا اکثریت دروس توسط پنج تن از استادان با رتب علمی پوهنوال، پوهندوی و پوهنمل و با درجه تحصیلی لیسانس، ماستری و دوکتورا پیشبرده می شود. که تن از استادان این دیپارتمنت برای ادامه تحصیل مقطع ماستری در خارج از کشور مصروف بوده و یک تن از اعضای کادر علمی این دیپارتمنت در بست معاونیت علمی پوهنتون جوزجان ایفا و ظیفه می نماید.

علاوه بر مضامین مسلکی این دیپارتمنت پیشبرد امور تدریسی بعضی از مضامین به عهده استادان دیپارتمنت های دیگر می باشد. قابل تذکر است که استادان پوهنځي های انجنیری ساختمانی، تکنالوژی صنایع کیمیاوی و علوم اجتماعی در حصه تدریس مضامین عمومی تخنیکی این دیپارتمنت را یاری می رسانند.

دیدگاه دیپارتمنت انجنیری نفت و گاز

دیپارتمنت انجنیری نفت و گاز یک واحد تحصیلی است که محصلان را در رشته انجنیری نفت و گاز به سویه انجنیر لیسانس به سطح ملی و منطقوی تربیه می نماید.

ماموریت دیپارتمنت انجنیری نفت و گاز

دیپارتمت انجنیری نفت وگاز در تربیه کادر های مسلکی به سویه انجنیر لیسانس زمینه آموزش و کسب مهارت های اختصاصی را مهیا ساخته و در فراهم آوری امکانات کار های لابراتواری و تحقیق به منظور ارتقای سطح دانش محصلان بخاطر سهم گیری فعال آنها در امور تفخص، اکتشاف و استخراج معادن نفت و گاز و تعیین میزان مفدیت و تشخیص اقتصادی بودن این معادن غرض بلند بردن سطح رفاه اجتماعی مطابق نیازمندی کشور رول مهم را ایفا می نماید.

نتایج متوقعه

  1. دانش مسلکی مربوط به رشته را در ساحه عمل تطبیق نمایند.
  2. در گروپ و تحت شرایط مختلف به صورت موثر کار نموده بتواند.
  3. در محیط کاری ملی و بین المللی به صورت موثر ارتباط برقرار نموده بتواند.
  4. از میتود های جیولوجیکی و جیوفزیکی برای اکتشاف معادن نفت و گاز استفاده نموده بتواند.
  5. چاه های نفت و گاز را پلان، دیزان و پروسه برمه کاری را مدیریت کرده بتواند.
  6. پروسه های استخراج و انتقال را مدیریت نموده بتواند.
  7. از سافت ویرها و تکنالوژی معاصر مربوط به رشته نفت و گاز استفاده نموده بتواند.
  8. تاثیرات اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی فعالیت های انجنیری پترولیم را ارزیابی نمایند.
  9. قواعد و مقررات مسئونیت کار، صحت و حفاظت محیط زیست را در ساحه عمل تطبیق نموده بتوانند.
  10. به فرهنگ اسلامی متعهد، در ساحه کاری صادق و در جامعه مسولیت پذیر باشند.